Nytt bilbatteri

En vanlig dag på landsbygden – Semesterfirare berättar

Med månader av hårt slit på jobbet inne i storstan kände jag mig redo för den årliga semestern på lantstället i de småländska skogarna. Strax utanför den lilla staden Mönsterås i Småland skulle jag nu ta och tillbringa två månader, dels för lite distansarbete men även en hel del avslappning. Det 70 kvadratmeter lilla huset från början av 1900-talet med en tillhörande lada var precis lagom för någon som mig. 

Tillsammans med hunden Sixten, en treårig Jack Russel Terrier, började vi semestern med en lång promenad i skogen. En skog full med barrträd och spännande dofter för Sixten gjorde att han kände en lika stor frihet som mig. Det finns inget bättre än att vistas på landsbygden i en svensk skog utan att känna stress och press. 

Var tvungen att byta bilbatteri på bilen

Efter den två timmars långa promenaden begav jag mig in till ladan där min gamla Alfa Romeo står. En Alfa Romeo 156 från 2002 med en 200 hästars V6 motor. Förutom skog och natur har mitt lantställe mycket plats för bilmekande att erbjuda. I Göteborg där jag annars bor har jag inget eget garage. Det blir därför naturligt att en stor del av min tid här går åt att meka med bilen. Idag var det dags att sätta in ett nytt bilbatteri då jag har haft problem att starta upp bilen efter den långa vintern. 

Lokalproducerat kött

Lyckligtvis var det just bilbatteriet som var problemet. Efter en fartfylld åktur på de slingrande landsvägarna var det dags för lunch. Jag beslutade mig för att köra iväg till den lokala gårdsbutiken för att köpa på mig en variation av olika korvar. Det känns bra att kunna gynna de duktiga bönderna i Mönsterås, samtidigt som det är så otroligt gott. Efter min shoppingrunda begav jag mig hemmåt för att tända grillen. Jag beslutade mig för att göra det enkelt för mig och äta korven med de mest klassiska ingredienserna, nämligen korvbröd, ketchup och senap.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *